Vacature Bestuurslid Harmonie St.Walburga

Harmonie Sint Walburga
Harmonie Sint Walburga uit Amby, Maastricht, is een vereniging die er is voor de gemeenschap van Amby. Wij leveren onze sociale bijdrage aan de gemeenschap door muziek en het meewerken aan activiteiten. Onze vereniging staat open voor muzikanten en tamboers van alle denkbare niveaus. De vereniging heeft als doel de gemeenschap te verrijken met muziek in een brede context.

De gezamenlijke binder is onze voorliefde voor muziek. In de bijna 125-jarige geschiedenis van de vereniging hebben wij al veel mogen meemaken. Onze liefde voor de muziek en onze gemeenschapszin zorgt dat we anno nu optimistisch naar de toekomst kijken. We zijn een actieve vereniging, met betrokken leden en een continue instroom van nieuwe (jeugd)leden. Hierbij is de steun van onze sponsoren en supporters (lid of geen lid) van cruciaal belang voor het in stand houden en uitbreiden van onze rol in de gemeenschap Amby en omgeving.

De repetities van zowel de jeugdharmonie, harmonie als drumband vinden plaats op vrijdagavond in Gemeenschapshuis de Amyerhoof in Amby. Onze gezellige vereniging bestaat uit enthousiaste leden die graag samen muziek maken, maar ook na afloop blijven hangen voor een drankje. Ons brede repertoire (populair en prestatief) biedt alle mogelijkheden tot een gevarieerde muzikale invulling.

De functie
Voor onze vereniging zijn wij op zoek naar diverse bestuursleden. De tijdsinvestering is variabel. Activiteiten vinden voornamelijk plaats op vrijdagavond en in weekenden. Naast bestuursleden zijn wij ook altijd op zoek naar mensen die willen helpen binnen verschillende aandachtsgebieden. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan deeltaken op het gebied van financiën, logistiek en PR & Communicatie.

Wat houdt de functie in?
Samen met jouw collega-bestuursleden, 5 op dit moment, bestuur je de vereniging. Samen ontwikkelen jullie een toekomstvisie en brengen jullie deze tot uitvoering. Het bestuur vergadert één keer in de vier weken. De concerten van de vereniging worden grotendeels op projectmatige basis georganiseerd, met de hulp van diverse commissies en leden. Naast de organisatie van concerten helpen wij ook regelmatig bij activiteiten die los staan van de harmonie, maar waarbij we een bijdrage kunnen leveren aan de gemeenschap in Amby en/of Maastricht. De vereniging bestaat uit diverse groepen qua leeftijd, waaronder een grote groep jeugdigen en leden die al lang lid zijn. Jij ziet het belang in van een goede verdeling in leeftijdsgroepen en kunt je inleven in deze verschillende groepen bij het vormgeven van een toekomstvisie en bij het organiseren van activiteiten.

Wat wij jou bieden
Je komt terecht in een gezellige vereniging met enthousiaste en betrokken leden. Zij helpen graag mee waar met het opzetten van activiteiten zodat niet alles op het bestuur aankomt qua organisatie. Het betreft een functie op vrijwillige basis. Als bestuurslid kom je in contact met de vele andere verenigingen in Amby. Daarnaast is er, waar nodig, contact met de gemeente Maastricht voor het afstemmen van activiteiten en aanvragen van subsidies en vergunningen. Dit biedt goede mogelijkheden om jouw netwerk uit te breiden.

Dit ben jij
Wij zijn op zoek naar betrokken bestuursleden die mee willen denken over de toekomst van de harmonie en die out-of-the-box durven te denken. Je bent toegewijd en wilt deze functie graag voor langere tijd vervullen. Je voelt je betrokken bij de vereniging, bent ambitieus en durft besluiten te nemen. Je kunt mensen motiveren om mee te helpen bij activiteiten. Door jouw netwerk ben je in staat connecties te leggen met andere verenigingen waardoor duurzame samenwerkingen tot stand kunnen komen. Voor deze functie is muzikale kennis geen must maar heeft liefde voor (harmonie)muziek wel een pré.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie, neem dan contact met ons op per mail vacature@walburga.nl.

Download hier de vacature in pdf formaat.